EGMOND AAN DEN HOEF – Op zaterdag en zondag wordt in Hoeve Overslot informatie gegeven over het werk van de Stichting Veldwerk.

Hoeve Overslot draagt al jaren bij aan de stichting door de verkoop van tweede hands boeken en kunst.

Stichting Veldwerk, in 1999 opgericht door de Heilooër René Veldt, is al 15 jaar actief in Nepal waar de stichting contactcentra opricht in het moeilijk begaanbare berggebied van het Himalaya gebergte met Mount Everest als hoogste berg.

Speerpunt van Veldwerk is Hamro Gaun ‘Ons Dorp’.

Hier staat een opvanghuis voor 50 kinderen, een schooltje voor de kinderen uit de buurt en een schooltje waar vrouwen een vak kunnen leren.

Het bijzondere van Hamro Gaun is dat alle energie wordt opgewekt met zonne-, wind- en waterenergie en er wordt gekookt op biogas, hierdoor is Hamro Gaun niet alleen een centrum voor opvang en opleiding maar ook een prachtig voorbeeld van duurzaamheid.

Naast deze informatie is er in Hoeve Overslot ook te genieten van de expositie ‘Kraaijeveld’, schilderijen en foto’s van ‘Bintang’ Frank, Kiki en Remko Kraaijeveld.

Zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 is er muziek van Skotwal, oftewel wereldhits in het West-Fries.

Er is dus weer veel cultuur in Hoeve Overslot aan de Slotweg 42 te Egmond aan de Hoef, geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur.

Hamro Gaun

Geef een reactie