ALKMAAR – Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de gemeenten Alkmaar en Bergen hebben dinsdag een Samenwerkingsovereenkomst gesloten om de doorstroming en verkeersveiligheid op de westelijke Randweg Alkmaar te verbeteren door drie belangrijke knelpunten aan te pakken.

In de overeenkomst is afgesproken de kruisingen Huiswaarderweg en Bergerweg te verbreden door de aanleg van extra rijstroken voor afslaand verkeer.

Daarnaast krijgt de kruising Terborchlaan een tweetal extra opstelstroken om de verkeersstromen beter van elkaar te scheiden.

Ook zullen de verkeerslichten worden aangepast om de doorstroming van het verkeer op de N9 te verbeteren.

De rijksweg N9 ligt in het verlengde van de A9 en loopt van Alkmaar tot Den Helder. De Westelijke Randweg Alkmaar maakt deel uit van de N9 en is een belangrijke as voor het regionale verkeer in de omgeving Alkmaar

Wethouder Cees Roem: “Wij zijn zeer content met de verbeteringen die worden aangebracht bij de afslag Bergerweg en Hoeverweg.

Met name in de drukke perioden waar veel toeristen onze kustplaatsen opzoeken speelt een goede bereikbaarheid en doorstroming een belangrijke rol. Pluspunt is eveneens een verbetering van de verkeersveiligheid.

Dagelijks maken veel van onze inwoners gebruik van de genoemde afslagen om via de N9 hun weg te vervolgen richting hun werk in de Randstad.”

F. Delpeut, E. Post, C. Roem, J. Nagtengast

Geef een reactie