BERGEN – Het Parkhotel aan de Stationsstraat in het centrum van Bergen gaat verbouwen.

Het huidige hoofdgebouw aan de Breelaan -Pension Erica uit 1910- blijft behouden. De latere bebouwing rond het originele gebouw wordt verwijderd en vervangen door sfeervolle nieuwbouw die voldoet aan de kwaliteitseisen voor Mooi Bergen 2.0.

Het college van Bergen heeft ingestemd met de procedure voor een nieuw bestemmingsplan.

Door de jaren heen zijn er verschillende aan- en uitbouwen gerealiseerd bij het hotel. Bij de komende verbouwing worden deze weggehaald. Dat betekent dat de serre rondom verdwijnt.

Aan de kant van de Breelaan komt straks een verhoogd terras en de nieuwe entree van het Parkhotel. Aan de kant van de Stationsstraat komt een nieuwe glazen binnentuin en de entree van het restaurant.

Na de verbouwing beschikt het hotel over 12 extra kamers. Na de verbouwing beschikt het hotel over een eigen parkeerkelder voor 16 auto’s.

Het nieuwe Parkhotel

Iedereen kan van 21 april tot 2 juni het ontwerp-bestemmingsplan voor het Parkhotel inzien op het gemeentehuis en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het hotel zelf organiseerde op 29 februari 2016 al een informatieavond voor bewoners en winkeliers. De reactie van de aanwezigen op de plannen was positief.

Geef een reactie