EGMOND AAN ZEE – De Egmondse verdachte (29) van moord of doodslag op Peter Langenberg uit Alkmaar blijft negentig dagen langer in voorarrrest. Dat liet de rechtbank vandaag, vrijdag 6 mei, weten.

Het lichaam van Langenberg werd op 17 april gevonden in de Wimmenummerduinen in Egmond aan Zee, bij een ‘homo-ontmoetingsplek’. De politie liet weten dat hij door een misdrijf om het leven kwam. Het Openbaar Ministerie verdenkt de Egmonder van ‘een actieve rol in het overlijden’ van Peter Langenberg. Het slachtoffer miste zijn kleding, rugtas en kniebrace, deze zijn nog niet gevonden. Reden voor de politie om in het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’ een oproep te doen.

Verder heeft een nog onbekend persoon de telefoon van Langenberg afgeleverd bij boekhandel Dekker en Dekker aan de Voorstraat in Egmond aan Zee. De politie komt ook graag in contact met deze vinder.

Het tv-programma leverde ongeveer twintig tips op. Een week later besteedde het programma opnieuw aandacht aan de zaak. Deze aflevering leverde geen tips op.

Peter Langenberg op de dag van zijn overlijden (beeld uit ‘Opsporing Verzocht’ )