EGMOND AAN ZEE – Goed nieuws voor liefhebbers van het reuzenrad in Egmond aan Zee en haar exploitant Jan Vallentgoed. Het Bergense college van B&W verleent een omgevingsvergunning voor het reuzenrad op de parkeerplaats Boulevard Zuid in Egmond aan Zee. Dat besloot het college dinsdag.

Het gaat om een omgevingsvergunning voor een periode van drie maanden in de zomer, voor de komende vijf jaar. Het reuzenrad komt te staan bij de hoofdafgang en staat parallel aan de kustlijn. De exploitant moet nog wel jaarlijks aanvullend een evenementenvergunning aanvragen.

Juridische procedure

Momenteel loopt bij de rechtbank een juridische procedure over een handhavingsverzoek van twee jaar geleden tegen het reuzenrad. De uitspraak hierover wordt in maart verwacht. Aangezien dit een handhavingsverzoek van twee jaar geleden betreft, heeft dit geen invloed op de nu verleende omgevingsvergunning, zo laat de gemeente Bergen weten in haar nieuwsbrief.

Vallentgoed, die woensdag dit bericht van RTV80 te horen kreeg en het nog niet eerder wist, reageerde blij verrast op het nieuws dat zijn reuzenrad weer in Egmond aan Zee mag komen te staan. “We hadden ons erin vastgebeten om het voor elkaar te krijgen en nu is dat blijkbaar gelukt. Dat is fantastisch. Ik krijg vast alle ins en outs wel te horen de komende dagen.” (Foto: RTV80).

Bekijk ook de eerdere berichtgeving van RTV80 over het reuzenrad.

Jan Vallentgoed, exploitant van het reuzenrad.

ByEvert