EGMOND AAN ZEE – De extreme storm zorgde voor veel overlast in Noord-Holland. Zo vernielde de wind tientallen strandhuisjes op het strand van Egmond aan Zee.

Strandpaviljoen Bad Egmond, verhuurder van de huisjes, riep alle huurders aan het begin van de middag op om hun huisje nog niet te betreden vanwege veiligheidsrisico’s. ‘Wij willen u vragen om niĆ©t in de cabines te gaan zolang wij deze niet veilig gesteld hebben. Verdere informatie volgt als de storm is gaan liggen’, schrijft het bedrijf op social media.

(Bron foto: Bad Egmond).

Bad Egmond wil zo snel mogelijk bekijken welke huisjes als verloren kunnen worden beschouwd en wat kan worden hergebruikt. “Wanneer dit kan, hangt af van het verloop van deze storm”, laat Bad Egmond-ondernemer Lotte Coule weten aan RTV80.

Coule kan nog niet inschatten hoe groot de financiele schade is. De huurders hebben zelf hun huisje verzekerd en kunnen hun verzekeringsmaatschappij benaderen om te komen kijken, laat ze weten. “Maar daarvoor moet wel eerst de wind gaan liggen. Het regent ook heel hard. Daarom zijn er ook weinig tot geen huurders op het strand nu”.

De ondernemer noemt de situatie uniek. “Ik heb dit niet eerder zo heftig meegemaakt.”

(Foto: Sjef Kenniphaas).

(Foto’s: Sjef Kenniphaas).

(Foto’s: Alexandra Flamingo).