BERGEN NH – RTV80 besteedt vanaf zondag 30 januari aandacht aan de gemeenteraads- verkiezingen in zes tv- en radioprogramma’s van De Stemming.

Kandidaat raadsleden

In De Stemming op 30 januari, 6 februari en 13 februari praat Ruud Bredewold met kandidaat raadsleden van de zeven politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Hierbij staat de mensen achter de politicus centraal. Hoe staan zij in het leven en wat is hun achtergrond en ervaring? Waarom willen zij raadslid worden en wat verwachten zij van hun eventuele taak? De uitgenodigde potentiële nieuwe raadsleden maakten niet al eerder deel uit van de gemeenteraad.

Lijsttrekkersdebatten

In de laatste drie uitzendingen van ‘De Stemming’, op 27 februari, 6 maart en 13 maart, volgen lijsttrekkersdebatten met op 13 maart het slotdebat met alle lijsttrekkers aan tafel. Ook Harry Steunenberg van Flessenpost uit Bergen neemt als interviewer deel aan dit slotdebat. Bredewold en Steunenberg leggen de verschillende partijprogramma’s naast elkaar, kijken naar behaalde resultaten uit het verleden en gaan op zoek naar de mens achter de lijsttrekker. Wie zijn zij en wat ze doen in het dagelijks leven. Wat beweegt hen om al hun vrije tijd in te zetten om de inwoners van de gemeente Bergen te vertegenwoordigen? Goed te weten, want inwoners stemmen niet alleen op een partij maar ook op een persoon.

De stemming op straat

Evert Visser peilt in deze verkiezingsuitzendingen de stemming op straat. In elke aflevering van De Stemming gaat een artiest optreden. Op zondag 30 januari is dit de Bergense zanger Mart Wellerdieck.

Uitzendtijden en frequenties

De Stemming op zondagmiddag duurt van 13.00 tot 14.00 uur. RTV80: Ziggo kanaal 44 en KPN kanaal 1493. Andere manieren om het programma te bekijken zijn via www.rtv80.nl/tv en de RTV80 app voor Apple en Android. Het radioprogramma ontvangt u op FM 105.9, Ziggo kanaal 919 en KPN kanaal 1193. Herhalingen zijn te zien op RTV80 TV, Facebook, YouTube, www.rtv80.nl en via de RTV80 app voor Apple en Android.

Ruud Bredewold, presentator/ gespreksleider De Stemming (Foto: RTV80)