EGMOND AAN ZEE – Voor Daniela Pravisani van de gelijknamige ijssalon in Egmond aan Zee was maandag 31 mei een heftige avond.

.
Net voor sluitingstijd trok een verwarde jongen een mes nadat hij even daarvoor een ijsje had besteld. De jongen is uiteindelijk meegenomen door de politie. “Het is een heel verdrietig verhaal”, vertelt Pravisani aan NH Nieuws. De dader is namelijk een bekende van Pravisani en hij was vooral erg bang toen hij een ijsje wilde bestellen. “Hij had het idee dat de mensen die achter hem stonden hem wilden vermoorden.” Het leek volgens de ijsverkoopster op een psychose. “Hij voelde zich ontzettend bedreigd en wilde zelf de politie bellen. Ik zag vooral de wanhoop in zijn ogen.”

.
Een andere ondernemer gaf de familie Pravisani namens de collega’s in het dorp een bloemetje. “De buurt leeft erg mee.” De zus van de jongen bood excuses aan en vond het verschrikkelijk voor iedereen. “Ik weet ook dat het niet persoonlijk bedoeld is. De jongen heeft al eerder bij instanties aangeklopt dat het niet goed met hem ging. Het is treurig dat het dan zover moet komen.”

Daniela Pravisani kreeg bloemetje namens collega’s.