GROET- “We gaan dit jaar in Groet iets heel leuk doen. We hebben met de ondernemersvereniging geld uitgetrokken om de braderie van Groet een opfrisbeurt te geven en om te toveren tot ‘familiefestival’ ZomerGroet. Bij het sfeervolle Witte Kerkje staan ontmoeten, eten en plezier maken centraal”, vertelt Joost Botman van de organisatie aan RTV80.

Tijdens deze jaarlijks terugkerende braderie zijn natuurlijk spullen te vinden en eten en drinken. Maar vanaf deze zomer kunnen bezoekers ook langskomen voor optredens van muzikanten, theatervoorstellingen, workshops en springkussens voor de kinderen. En dat voor jong en oud. “Een greep uit het aanbod: een circusschool, Mini kermis, skateclinic en een optreden van een goochelaar. Elke week proberen we iets bijzonders – iets nieuws – te programmeren”, vertelt Botman. Daarnaast zijn hier maaltijden te vinden bij foodtrucks.

Ontmoetingsstad

“Het is een geweldige en charmante dorpsbraderie, maar we vonden het wel tijd voor een opfrisser,” vertelt organisator Botman enthousiast. “ZomerGroet is, naast een markt, een ontmoetingsplek waar je kunt genieten van steeds meer diverse foodtrucks in een ongedwongen, vrolijke sfeer. Zo willen we langzaam meer de nadruk leggen op eten, activiteiten, cultuur en ontmoeten. De locatie is echt prachtig en uitnodigend voor een zomeravondbezoek. We hebben veel tijd gestoken in de aankleding van het terrein. Festivalvlaggen, picknickbanken, priklicht en nog veel meer.”

De organisatie hoopt met de vernieuwde formule meer mensen te trekken die Groet nog niet goed kennen. Zomergroet is op maandagen in juli en augustus geopend van 15.00 tot 21.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.