SCHOORL – In de betoverende omgeving van de Schoorlse Duinen vinden unieke ontmoetingen plaats tijdens de Viewingparty’s, georganiseerd door Staatsbosbeheer. Zoals op donderdag 9 mei. Dat meldt Patricia van Lieshout, manager van Buitencentrum Schoorlse Duinen.

De bijzondere bijeenkomsten bieden deelnemers de kans om zich onder te dompelen in de natuurlijke pracht van de duinen, terwijl ze in stilte genieten van speciale momenten zoals zonsopkomsten, bijen die zoemen op heidepollen, of het melodieus concert van rugstreeppadden.

De deelnemers vertrekken donderdag 9 mei in stilte vanaf het buitencentrum Schoorlse Duinen naar de aangewezen locatie. Daar kunnen ze genieten van de serene schoonheid van het ochtendgloren.

‘Waardevolle belevenis’

Van Lieshout: “Elke Viewingparty biedt een unieke ervaring, doordrenkt met de magie van het moment. Of het nu gaat om de veranderende lichtinval, de temperatuur, of het weer… Elke ontmoeting met de natuur is een waardevolle belevenis die deelnemers nog jarenlang kunnen koesteren.”

De wandeling beslaat een afstand van 5 kilometer en deelnemers worden aangemoedigd om een verrekijker en een matje en/of fleece mee te nemen voor maximaal comfort.

Deelname aan de Viewingparty kost 17,50 euro per persoon. Kinderen vanaf tien jaar zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via de website van Staatsbosbeheer.

Buitencentrum Schoorlse Duinen is gevestigd aan Oorsprongweg 1 in Schoorl. Hier geldt betaald parkeren van 10.00 tot 19.00 uur. (Bron foto’s: Staatsbosbeheer).