BERGEN – Het college heeft besloten om nog vijf parkeerlocaties te voorzien van een betaalautomaat waar ook kan worden gepind. De apparaten worden nog voor 1 maart geplaatst.

De gemeente heeft vorig jaar al op negen locaties, verspreid over de kernen, een betaalautomaat met pinmogelijkheid geplaatst om het betalen van parkeergeld makkelijker te maken.

Begin dit jaar zijn er nog twee aan toegevoegd zodat er nu in totaal elf automaten staan.

De extra automaten komen op de Oorsprongweg in Schoorl, bij het parkeerterrein Smalle Pad in Bergen en op de C.F. Zeilerboulevard/Julianalaan in Bergen aan Zee.

In Egmond aan Zee wordt een apparaat geplaatst op de Zeeweg ter hoogte van hotel Zuiderduin en één bij het parkeerterrein Trompstraat.

Bij al deze automaten is het ook mogelijk om een creditcard te gebruiken.

Het is een kostbare operatie om alle parkeerautomaten in de gemeente tegelijk om te bouwen. Daarom heeft de gemeente ervoor gekozen om pinbetalen eerst te regelen voor de meest drukke parkeerlocaties.

Dit betekent dat er straks op vijf plaatsen in Egmond aan Zee kan worden gepind, op drie plaatsen in Bergen aan Zee, op vier plaatsen in Bergen, op drie plaatsen in Schoorl en op één locatie in Hargen aan Zee.

Het blijft overigens in de gehele gemeente ook mogelijk om met muntgeld te betalen.

Daarnaast kan overal de telefoon worden gebruikt om te betalen. In dat geval betaalt men achteraf, zodat altijd wordt betaald voor de tijd dat er daadwerkelijk wordt geparkeerd.

Meer informatie over belparkeren staat op www.bergen-nh.nl.

Geef een reactie