EGMOND AAN DEN HOEF – De landelijke vinyl record store day valt dit jaar op zaterdag 21 oktober. Ook in museumhoeve Overslot kan men een lp of single scoren op die dag. Het museum is open op de gebruikelijke tijden van 14.00 tot 18.00 uur.

Er zijn in museumhoeve Overslot een aantal exposities te zien, waaronder een kleine permanente tentoonstelling van wisselende samenstelling met een selectie uit meer dan 1000 jaar beeldende kunst in Egmond, waaronder enkele nieuwe aanwinsten van onder andere Peter Peterse en Bob Denneboom.

De film die Peter van den Berg gemaakt heeft met commentaar van Jeroen Krabbé over ‘De Egmondse School van George Hitchcock’ is permanent in Overslot te zien op groot beeld.

In het rariteiten kabinet en het schelpenmuseum zijn zoveel unieke en wonderbaarlijke zaken te zien dat men hier gerust even de tijd voor moet nemen.

Een werkgroep vanuit de raad geeft een beeld van de ideeën die zij tot dusver hebben geïnventariseerd. Hiervoor hebben ze gesproken met betrokken partijen die in het Slotkwartier actief zijn, inwoners en ondernemers.

Op dit moment is het al mogelijk om zelf in alle rust de ideeën op de eigen pc te bekijken via de volgende url: www.profimage.nl/panos/slotkwartier/build.html

Reacties, nieuwe ideeën en aanpassingen op de bestaande plannen kunnen per mail worden ingebracht tot en met 31 oktober. Dit kan naar: plannenslotkwartier@debuch.nl

Museumhoeve Overslot aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef is ieder weekend geopend en vrij toegankelijk van 14.00 tot 18.00 uur, op afspraak voor groepen vanaf tien personen of als de deur openstaat.