EGMOND AAN ZEE – Na een ultieme oproep hebben zich vorig jaar een aantal mensen gemeld bij het aftredende bestuur van de Egmondse Visserijdag.

Gelukkig is daarmee de continuïteit van de Visserijdag voor de komende jaren gewaarborgd.

Wel zal er in de loop jaren een andere invulling gegeven worden aan de Visserijdag.

Goede gesprekken met vrijwilligers, muzikanten, verenigingen en de horeca rond het Pompplein hebben mooie ideeën opgeleverd.

Eén van de mooie voorstellen die het gehaald heeft is de Vis-Dis-kaart. Met deze kaart kunnen bezoekers proven van de zilte verwennerij van de diverse restaurants in de directe omgeving van het Pompplein.

Voor €15.00 krijgt u bij 8 deelnemende bedrijven een voorproefje van hun kaart. Uiteraard komen hierin alle vormen van vis naar voren.

Op zaterdag 18 juni is er een uitgebreid programma met onder andere een nautische markt, bezichtiging van de Pinck op het strand voor hoofdafgang, voorlichting van de KNRM, brandweer en de Egmondse Reddingsbrigade, openstelling vuurtoren J.C.J. van Speijk -toegangskaarten bij het boothuis- en doorlopend live optredens op podiums op het Pompplein en de Smidstraat.

Kijk voor het definitieve programma ook op Facebook en op www.egmondse-visserijdag.nl/programma

De vrijdagavond voor het feest, 17 juni, staat in het teken van het herdenken.

Om zeven uur ‘s avonds komt men eerst samen bij het Vissersmonument. Daarna wordt gezamenlijk gelopen naar de Oud Katholieke Kerk voor het vervolg van de herdenkingsdienst.

Geef een reactie