EGMOND AAN ZEE – Het schilderij Vissersvrouwen komt terug naar Egmond aan Zee.

.

Museum van Egmond startte een inzamelingsactie om de benodigde 25.000 euro op te halen. De gemeente had al toegezegd om de helft te betalen. De andere helft is nu binnen.

“Het heeft ons overrompeld hoe snel dit is gegaan”, aldus Carla Kager van het museum.

.

‘Hoort in Egmond aan Zee’
Volgens Carla Kager hoort het doek thuis in Egmond aan Zee. Op het schilderij staan namelijk drie vissersvrouwen uit het dorp en dat is uniek.

“Er zijn geen schilderijen bekend waar Egmondse vissersvrouwen op staan. Naast dat het prachtig is geschilderd, vertelt het ook iets over onze geschiedenis.”

.

Duit in het zakje
Het schilderij was het gesprek van de dag in Derp en het geld was binnen een mum van tijd binnen.

Zo deed onder andere de groep die het oud papier ophaalt een flinke duit in het zakje. Maar ook twee dames in klederdracht zijn met de collectebus rondgegaan. “Het is mooi om te merken dat er zoveel betrokkenheid in het dorp is. Daar sta je van tevoren helemaal niet bij stil.”

Het is volgens Carla Kager nog onbekend wanneer het schilderij in het museum is te zien. De gemeente moet namelijk eerst nog de papieren in orde maken om de andere helft van het bedrag te storten. “Dat is wel jammer maar we zijn al lang blij dat ze mee willen betalen om het schilderij naar Egmond aan Zee te halen.”

.

Inzamelingsactie blijft lopen
Het bedrag is dus binnen, maar de inzameling blijft lopen om het schilderij een mooie plek te geven en de ruimte waar het straks hangt op te knappen. “We willen hiervoor mooie verlichting kopen.”

Schilderij Vissersvrouwen.