BERGEN – VV Bergen stuurde onlangs voetbalkleding naar Sri Lanka. Ingrid Wester, moeder van selectiespeler Koen, bracht de kleding hoogstpersoonlijk naar het land. Ze ging met vele tassen gevuld met voetbalkleding op pad.

‘Weggeven van kleding gebruikelijk’

VV Bergen verving dit voetbalseizoen de wedstrijdkleding van de teams, laat Peter Staadegaard van VV Bergen weten. “Hierbij is overgestapt naar een nieuwe leverancier. De oude kleding is ingeleverd en er is bekeken wat nog bruikbaar was. Na alles te hebben uitgezocht is het zo langzamerhand gebruikelijk dat de niet meer gebruikte kleding beschikbaar wordt gesteld aan voetballers uit landen waar men het niet zo breed heeft”.

Zo voorzag het team van Dental Udding voetballers uit Tanzania van kleding uit de VV Bergen-collectie en was ook Gea Riemersma al eens met voetbalkleding op pad om voetballers in Gambia in het ‘nieuw’ te steken. Daarnaast kregen Afrikaanse voetballers shirts van Berdos, de vereniging die voor de fusie van Berdos en BSV actief was.

‘Verre van stabiel’

Dit jaar dus Sri Lanka. Staadegaard: “Dit eiland lijkt er economisch aardig op te krabbelen maar de situatie is nog verre van stabiel. Uit het verleden was de strijd tussen de Tamiltijgers en de regering dagelijks nieuws. Ook werd het land getroffen door enkele tsunami’s. Een groot deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De voetbalkleding die op diverse locaties werd uitgereikt was dan ook zeer welkom.”

(Bron foto’s: VV Bergen)