BERGEN – De voorbereidende werkzaamheden voor ‘de knip’ in het Molenweidtje in Bergen starten volgende week. Dat meldt de gemeente Bergen.

De gemeente laat op de gemeentepagina weten dat er een wegversmalling gemaakt wordt. Ook komt er een inzinkbare paal in de weg. Deze werkzaamheden duren maximaal twee dagen. Het AfvalBrengStation (ABS) blijft in deze week volgens de normale openingstijden geopend.

De knip komt ongeveer op de plek van de rode cirkel.
(Bron foto: gemeente Bergen).

Afsluiting op 1 september

De werkelijke afsluiting op het Molenweidtje gaat in op vrijdag 1 september. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad. De gemeentewerf en het ABS zijn via de Kerkedijk bereikbaar, maar alle andere voorzieningen zijn per die datum alleen nog te bereiken via de Churchilllaan.

Via tijdelijke informatieborden worden auto’s op de routewijziging gewezen. De hulpdiensten kunnen bij calamiteiten nog wel de weg gebruiken.

Besluit gemeenteraad
De gemeenteraad besloot op 30 maart dat er zo snel als mogelijk een knip moest komen in het Molenweidtje. Hierdoor bestaat het Molenweidtje per 1 september uit twee doodlopende delen.

Het gemotoriseerde verkeer wordt zoveel mogelijk via de Churchilllaan geleid. Volgens de gemeente is deze weg meer geschikt ivoor dit type verkeer dan de Kerkedijk.

Daarmee wordt tegelijkertijd voorkomen dat het bouwverkeer naar nieuwbouwplan Parck de Beeck (BSV) via de Kerkedijk rijdt. Voor dit verkeer wordt binnenkort een aparte weg voor het bouwverkeer tussen het Molenweidtje en Parck de Beeck aangebracht.