SCHOORL – Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Staatsbosbeheer maakt het samen met Metius, de Alkmaarse Weer- en Sterrenkundige Vereniging, mogelijk om dit mystieke moment in de Schoorlse Duinen te beleven.

Ga met de gidsen van Staatsbosbeheer en Metius mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan. Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte duinen. Op het uitkijkpunt bij Catrijp zijn de ondergaande zon en de maan samen te zien.

Hier vertelt de gids van Metius meer over de maan. Honden zijn niet toegestaan. We gaan het hoge duin beklimmen en de wandeling is daardoor niet geschikt voor mindervaliden.

Deze twee uur durende wandeling is maandag 21 januari, dinsdag 19 februari en donderdag 21 maart en start om 19.30 uur bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen en wordt maandelijks georganiseerd.

In de zomertijd gelden andere vertrektijden. bij. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 8,50 p.p.

Aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl/vollemaanschoorl. Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, Schoorl. Openingstijden: maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis, betaald parkeren tussen 10.00 en 19.00 uur.