EGMOND AAN DEN HOEF – Veel kleur en aandacht voor de natuur. Dit is het voorjaar. Het werk in Galerie De Kapberg is weer heel spannend. Het is gemaakt van papier, steen en brons. Het is afgedrukt als ets en geschilderd op doek.

Grote schilderijen met abstracte vormen, heel herkenbare beelden waar je omheen moet lopen om er van te genieten. Er zijn heel zorgvuldig weergegeven landschappen in ets op de grafiekzolder en kleurige grote schalen van papier.Alles hangt zo aan de wand en is in de ruimte geplaatst dat het goed bij elkaar past.

Van Philip Wiesman (1946) zijn etsen te zien. Wie bekend is met de techniek van het etsen weet dat het een hele klus is: het vraagt om de juiste lijndikte en de juiste zuurtijd.

De beeldhouwer Taeke de Jong (1948) maakt zowel portretten, kleinplastiek en penningen als monumentaal werk voor de openbare ruimte.

Het werk van Theo de Bruyn (1953) is abstract en direct op het eerste gezicht aangenaam om naar te kijken.

Er zit rust en harmonie in zijn schilderijen,– in de kleuren, de composities, de ritmes en samenstellende delen.

Van Jacobine de Jong (1956) zijn schalen gemaakt van handgeschept papier, meelzakken aan de wand bewerkt met roest en een lange rij kleine schaaltjes in alle kleuren van de regenboog te zien.

Meer dan tien jaar is Jacobine gefascineerd door papier in allerlei vorm en toepassingen.

De tentoonstelling is te zien van 8 april tot en met 15 mei op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 10 april om 15.00 uur. Wie meer wil zien van de galerie: www. galeriedekapberg.nl.

Geef een reactie