CASTRICUM – Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum organiseert in de voorjaarsvakantie extra activiteiten voor de hele familie. Naast de tentoonstelling waarin bezoekers zo’n duizend archeologische schatten uit de provincie Noord-Holland kunnen ontdekken, leren ze hoe de mensfiguren uit de tentoonstelling vroeger leefden en kunnen de bezoekers zelf aan de slag als archeoloog.

Kinderrondleidingen
Een speciale kinderrondleiding wordt gegeven op zondag 20, woensdag 23, zaterdag 26 en zondag 27 februari. Deelnemers staan oog in oog met Hilde, Cees ‘de steentijdman’ en de romeinse soldaat en ze leren aan de hand van spannende verhalen wie zij waren en hoe zij leefden. Op de andere dagen is er een reguliere rondleiding die ook geschikt is voor het hele gezin.

ArcheoHotspot

In de voorjaarsvakantie is de ArcheoHotspot elke dag geopend. Bezoekers kruipen hier in de huid van een echte archeoloog en ontdekken de wondere wereld achter de archeologie. Pak een vergrootglas, pincet of rolmaat en help mee de vondsten uit een beerput te sorteren of scherven aan elkaar te plakken, is het advies van Huis van Hilde.

Kleur- en doetafel en meer
Terwijl de (groot-)ouders kunnen genieten van een kopje koffie in het café kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt aan de kleur- en doetafel met kleurplaten en knutselwerken binnen het thema archeologie. Er zijn speurtochten door de vaste en tijdelijke tentoonstelling. Bezoekers kunnen de ArcheoGame spelen, zelf vondsten onderzoeken in het ArcheoLab en spelen met de interactieve zandbak. 

Huis van Hilde is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.huisvanhilde.nl.

Foto: Huis van Hilde