BERGEN – In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen knutselen met lawaai, werken met contrasten en speuren naar alles wat zweeft in KRANENBURGH, culturele buitenplaats in Bergen.

Drie kunstenaars die als cultuurcoach werken geven op 3, 4 en 5 maart 2016 een workshop. Op 1 maart is er een speciale stiltewandeling voor kinderen door het Bergerbos.

Dagelijks kunnen de kinderen het museum ook zelf ontdekken met een speurtocht en aan de hand van een koffertje met opdrachten. In het touwenkunstwerk van Chiel Kuijl in de tuin mogen ze klimmen.

Workshop Lawaai

Op donderdag 3 maart gaat theatervormgever Natascha Janssen aan de slag met het thema stilte.

De kinderen verbeelden eerst lawaai, waarna ze dat lawaai met sponsjes en verf laten verdwijnen. Met elektradraad, tape, woldraad en andere afvalmaterialen maken de kinderen ook een 3D-lawaaiobject. Dat verstillen ze door het in te pakken.

Workshop Contrasten

De dag erna – vrijdag 4 maart – gaan de kinderen samen met beeldend kunstenaar Tara Thelen op zoek naar tegenstellingen en contrasten in de kunstwerken van Silence out loud.

Ze bedenken welk kunstwerk ze zelf willen toevoegen. Samen maken ze een groot en dynamisch groepskunstwerk dat met potlood, stiften en acrylverf uit verschillende delen is opgebouwd.

Workshop Zweven

Zaterdag 5 maart staat de workshop in het teken van beweging.

Onder leiding van kunstenaar Sies van Hoorn-Vrasdonk speuren de kinderen naar alles wat zweeft en vliegt. Een van de kunstwerken op de tentoonstelling bestaat uit vele soorten vlinders. De kinderen maken de mooiste na met porseleinverfstift of boetseerklei.

Naar Kranenburgh tijdens voorjaarsvakantie

Workshops: 3, 4 en 5 maart 2016 | 14 – 16.00 uur. Voor kinderen van 6 – 10 jaar | Kosten: € 5, incl. entree, materiaalkosten en drankje. Graag aanmelden ivm het maximaal aantal kinderen. Mail de gewenste workshop en de naam van het kind naar educatie@kranenburgh.nl

Stiltewandeling: 1 maart 2016 | 11 – 12.30 uur | Kosten € 4,50 (excl. museumbezoek). Minimaal aantal deelnemers: 10. Kinderen onder de 12 jaar gratis onder begeleiding van een volwassene. Start en eindpunt KRANENBURGH. Reserveren: Podium@kranenburgh.nl

Geef een reactie