BERGEN AAN ZEE/ ALKMAAR – Het Upperworld Underworld Ensemble presenteert donderdag 26 augustus de nieuwe voorstelling Return to Familiar Grounds van Michel Duijves in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. De voorstelling wordt twee keer opgevoerd. De middagmatinee is om 17:00 uur en de avondvoorstelling om 19:00 uur. Ook op vrijdag 3 september is de voorstelling te bezoeken. Dan om 20.30 uur in De Sociëteit in Alkmaar.

Door de lockdown is de voorstelling een paar keer afgelast maar nu de maatregelen zijn versoepeld is er weer gerepeteerd en staat het ensemble klaar voor de voorstelling. Voor een groot deel is dat te danken aan het Fonds Podiumkunsten. Het Upperworld Underworld Ensemble gaat deze voorstellingen doen in een scenografie van Susan van Hulst.

De voorstelling is een beeldend en theatraal concert en gaat over de terugreis naar muzikale roots. Klarinettist, basklarinettist, componist en fotograaf Michel Duijves is van 1960. Het leek hem mooi om in zijn zestigste levensjaar met de drie disciplines muziek, fotografie en dichtkunst het bestaan als kunstenaar te onderstrepen. Als ankerpunten gebruikte hij de zeven plekken waar hij gewoond heeft: “De plekken waar ik gewoond heb, zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met muziek, muziekinstrumenten en geluiden. De piano ontdekte ik in Den Helder. Verschillende geluiden van automotoren fascineerden mij enorm tijdens de eerste periode in Alkmaar. De klarinet leerde ik kennen bij de harmonie in Bergen. Muziek werd echt mijn leven gedurende de tweede periode in Alkmaar. Op het conservatorium werd me duidelijker wat ik allemaal met de klarinet kon. Daar ontdekte ik de basklarinet. Om de composities te laten klinken had ik een ensemble in gedachten waarin musici spelen die me na aan het hart liggen en waar ik de afgelopen jaren intensief mee heb samengewerkt”.

Het Upperworld Underworld Ensemble bestaat uit: Corinne Moerbeek – piano, Elly Stolwijk – voordracht, Frank Stolwijk sopraan- en tenorsax, Matthijs Tuijn – elektrische gitaar en basgitaar, Michel Duijves – klarinet en basklarinet.

De entree op donderdag 26 augustus in Het Vredeskerkje in Bergen aan Zee bedraagt 15 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via kaaartverkoop@kunstgetij.nl. De entree voor de voorstelling op vrijdag 3 september in De Sociëteit in Alkmaar bedraagt 7,50 euro. Reserveren is noodzakelijk via kaartverkoop@kunstgetij.nl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ByEvert