BERGEN NH – Oud-waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel overhandigt maandag 27 september zijn boek ‘Amalia de plicht roept’ aan demissionair minister president Mark Rutte. Het boek van Peter Rehwinkel schetst de positie van Amalia, Nederlands eerste Prinses van Oranje.

Amalia wordt dit jaar achttien jaar. Voor iedere Nederlander is het bijzonder om meerderjarig te worden. Maar wat betekent dit bij een kroonprinses? Amalia moet haar vader opvolgen, maar kan ze eronderuit? Peter Rehwinkel behandelt in zijn boek deze en andere staatsrechtelijke vragen.

Burgemeester Lars Voskuil van Bergen kreeg vrijdag 25 september al een boek van Rehwinkel. Die overhandiging vond plaats in Eerste Bergense boekhandel in het centrum van Bergen. Ook de burgemeesters van Zwaltbommel en Gooise Meren kregen vrijdag zijn boek uit handen van de oud-waarnemend burgemeester van Bergen.

In Bergen nam eigenaar Thomas Swinkels van de Eerste Bergensche Boekhandel het woord. Peter Rehwinkel sprak over zijn boek en de geschiedenis van het Koningshuis. Daarna overhandigde hij zijn boek aan burgemeester Voskuil.

Peter Rehwinkel is gepromoveerd in het staatsrecht. Hij schreef verschillende boeken. In de media geeft hij regelmatig staatsrechtelijk commentaar.

Peter Rehwinkel (l) en burgemeester Lars Voskuil (Foto: RTV80).