BERGEN – Mensen die vragen hebben over hoe stemmen werkt of hoe je een partij kiest, kunnen hierover informatie krijgen in de bibliotheekvestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard in de gemeente Bergen. Waar je de verkiezingskrant in gewone taal kunt vinden? Ook hierover praat de bibliotheek haar bezoekers bij.

Deze Vragen over…? spreekuren gaan vooraf aan de verkiezingsdag op 22 november.

Hulp bij de verkiezingen

Wat is stemmen en waarom is het belangrijk? Hoe kies je op welke partij je wilt stemmen? Om je keuze wat makkelijker te maken, zijn er eenvoudige kieswijzers, speciale apps en is er een verkiezingskrant in gewone taal. De bibliotheek kan hierbij helpen. Ook kan de organisatie helpen met uitleg over hoe het stemmen bij een stembureau werkt. Bibliotheek Kennemerwaard, gevestigd in de gemeenten Bergen, Alkmaar, Castricum en Dijk en Waard, helpt met alles rond het stemmen, maar geeft géén stemadviezen.

Waar en wanneer?

De bibliotheekvestigingen in de gemeente Bergen zijn gevestigd aan Dreef 1 in Bergen en Heereweg 150A in Schoorl. Verder zijn bibliotheekservicepunten te vinden in Huys Egmont aan Slotweg 46 in Egmond aan den Hoef, PostaanZee aan Voorstraat 82a in Egmond aan Zee en Dorpshuis De Schulp aan Visweg 45 in Egmond-Binnen.

De Vragen over…? spreekuren staan wekelijks in de agenda van de bibliotheek. Deelnemen is gratis, ook voor niet-leden. Bellen om te weten wanneer de bijeenkomsten zijn, kan ook. Het telefoonnummer is 072 -515 66 44.