BERGEN AAN ZEE – Van mei tot en met november wordt het 100-jarig bestaan van het Vredeskerkje in Bergen aan Zee gevierd met vijf vredeslezingen. Op 8 mei, was de eerste lezing.

Het kerkje werd in 1918 gebouwd op initiatief van Marie Amalie Dorothea van Reenen-Völter, echtgenote van de toenmalige burgemeester van Bergen. Zij noemde het ‘een kerkje voor allen, een Vredeskerkje’. Het was niet gekoppeld aan een geloofsovertuiging of kerkelijke gemeenschap. Zij noemde het een Vredeskerkje omdat iedereen snakte naar vrede.

Het beheer is in handen van Stichting MAD (de voorletters van de stichtster) die zich gesteund weet door Stichting Vrienden van het Vredeskerkje. De vijf vredeslezingen in het 120 plaatsen tellende Vredeskerkje worden steeds op een dinsdag om 20.00 uur gehouden.

Kaarten kosten tien euro (inclusief twee drankjes) en zijn verkrijgbaar bij de Eerste Bergensche Boekhandel in Bergen of via stellaschrijver@ziggo.nl Informatie over het kerkje en de jubileumviering is te vinden op www.vredeskerkje.nl.