BERGEN AAN ZEE – Stilstaan bij de tijd; onder deze titel zal Joke Hermsen 9 oktober de vierde Vredeslezing houden in het Vredeskerkje. Joke Hermsen is als filosofe en romanschrijfster onder meer bekend van de boeken “Stil de tijd” en “Rivieren keren nooit terug”.

In deze vredeslezing staat de herinnering centraal, als voorwaarde en weg tot vrede. Herinneringen zijn vaak hoopvol volgens Hermsen, omdat zij het verhaal van onze gedeelde en persoonlijke geschiedenis kunnen aanvullen, open breken of vernieuwen.

Stilstaan bij de tijd, het herinneren, stelt ons ook letterlijk in staat ons opnieuw tot wat er in ons innerlijk speelt te verhouden. Pas vanuit die verbondenheid kan er iets als innerlijke vrede komen.

Na haar inleiding is er ruimte voor gesprek onder het genot van een goed glas wijn en signeren van boeken door Joke Hermsen. De Eerste Bergensche Boekhandel verzorgt een boekentafel. Kaarten á tien euro zijn te bestellen via stellaschrijver@ziggo.nl of bij de Eerste Bergensche Boekhandel in Bergen.