EGMOND AAN ZEE – Ontmoetingscentrum ParelaanZee in Egmond aan Zee heeft vrijdag 1 maart een boekenmarkt in huis, zoals ook iedere andere eerste┬ávrijdag van de maand het geval is. De boekenmarkt is te vinden in het achterste gedeelte van het voormalige postkantoor aan de Voorstraat.

De organisatie van boekenmarkten in PostaanZee is een logische keuze. Het ontmoetingscentrum is namelijk een servicepunt van de Bibliotheek Kennermerwaard. Tijdens de openingstijden kunnen leden van de bibliotheek gereserveerde boeken ophalen en geleend materiaal terugbrengen.

De eigen bibliotheek geniet een grote belangstelling, vertelt Wil Koper van PostaanZee. “Veel mensen weten deze inmiddels te vinden. Het is een zeer vriendelijk systeem: je levert een boek in en kunt die weer omruilen voor een ander boek. Er wordt niets geregistreerd, je bepaalt zelf wanneer je het boek weer inlevert.”

PostaanZee hoopt dat veel mensen de boekenmarkt bezoeken. Koper: “Er is meer op voorraad dan er wordt aangeboden en de vrijwilligers zijn je graag van dienst. ┬áMet de verkoop van de boeken steun je de activiteiten van PostaanZee.” De markt is vrijdag 1 maart geopend van 13.30 tot 16.00 uur. Het adres is Voorstraat 82a in Egmond aan Zee