BERGEN – Stiching Mille Stelle uit Bergen presenteert vrijdag 22 december in de Ruïnekerk in Bergen een benefietconcert. De aanwezigen kunnen genieten van optredens van de kinderen van de musicaltheaterschool. Ook kunnen ze deelnemen aan een veiling en een kerstpubquiz.

De oudste groep van Mille Stelle vormt voor deze gelegenheid een kinderkoor. Vijf kinderen spelen een muziekinstrument. Verder komt Ebenezer Scrooge op het toneel, de egoïstische hoofdpersoon van een beroemd kerstverhaal. Zijn hart verzacht als hij de kinderen ziet zingen. Wessel Braaf, voorheen docent van Mille Stelle, speelt Scrooge.

‘Alle kinderen laten schitteren’

De veiling bevat vijftien kavels, waaronder schilderijen, golfclinics, motorrijlessen en een overnachting in een hotel. De opbrengst komt ten goede aan de special need workshops voor zieke kinderen en kinderen die niet goed in hun vel zitten. Zo volgden in het verleden bijvoorbeeld kinderen met diabetes, kinderen van ouders met kanker en vluchtelingenkinderen workshops van Mille Stelle.

“Zij vinden het nátuurlijk ook prachtig om te zingen, te dansen en te acteren. Op deze manier kunnen ze even hun ellendige situatie vergeten”, vertelt Caroline van der Maas-Nijs, oprichter van de stichting, aan RTV80.

Niet voor niets heeft Stichting Mille Stelle de zogenoemde ANBI-status: de organisatie maakt zich sterk voor een goed doel.

‘Kun je mij beroemd maken?’

Volgens Caroline wil Stichting Mille Stelle graag alle kinderen op een podium laten schitteren. “Ieder kind kan op zijn of haar eigen manier stralen in een veilige omgeving.”

“Kun je mij beroemd maken, vroeg Lucas vier jaar geleden aan Caroline tijdens een eerder gehouden benefietavond. De jongen heeft een beperking en zong toen een lied van de bekende zanger Jan Smit. Geweldig dat Jan via een beamer Lucas toesprak, een mooi moment.”

Professionele docenten

Mille Stelle beschikt over professionele docenten die vol enthousiasme vijftig tot zestig kinderen en jongeren begeleiden. Zij spelen theaterstukken en musicals in theaterzalen, ondersteund door vrijwilligers en ouders. Zo genoten veel mensen in mei van dit jaar van Tarzan en Shrek. RTV80 woonde toen de repetities bij.

Aanmelden voor de benefietavond

De benefietavond begint vrijdag 22 december om 19.30 uur. Aanmelden, ook als team voor de kerstpubquiz, is aan te raden. De kerk stelt namelijk een maximaal aantal bezoekers. Aanmelden kan via WhatsApp of SMS, naar Caroline (06-18119111). Deelnemen aan deze avond kost 40 euro. Geïnteresseerden die vrijdag niet in de kerk aanwezig kunnen zijn, maar wel willen doneren kunnen dit online doen.


Zie ook de eerder gepubliceerde artikelen over Mille Stelle.