SCHOORL – Stap op de fiets en speur samen met de gids van Staatsbosbeheer naar de nachtzwaluwen van de Schoorlse Duinen. Dat adviseert de natuurbeheerder om te doen op vrijdag 5 juli.

Manager Patricia van Lieshout van Buitencentrum Schoorlse Duinen: “Als het schemer over de duinen valt, verandert het landschap in een paradijs voor deze bijzondere vogel. Op zomeravonden hoor je het karakteristieke snorrende geluid van de mannetjes nachtzwaluwen die op zoek zijn naar een vrouwtje. Soms afgewisseld met een ferme klap van de vleugels. Fiets mee door het weidse duinlandschap en wie weet zie je er eentje vliegen…”

De excursie op vrijdag 5 juli duurt van 21.30 uur tot 23.30 uur en start bij Buitencentrum Schoorlse Duinen aan Oorsprongweg 1 in Schoorl. Deelnemen kost 9,50 euro. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Staatsbosbeheer.

13 en 19 juli

Overigens is deze excursie ook gepland op zaterdag 13 juli en vrijdag 19 juli. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden. (Foto: Otto Zijlstra).