EGMOND AAN DEN HOEF – De restauratie van Hoeve Overslot en Slotweg 44 in Egmond aan den Hoef start officieel op vrijdag 17 maart. Dat laat de gemeente Bergen weten. De renovatie duurt ongeveer een jaar.

De gemeente wil van het Slotkwartier een aantrekkelijk gebied maken, waar de belangrijke geschiedenis van deze locatie en de betekenis ervan tot leven wordt gebracht”.

De restauratie start met het dak en de gevel van de hoeve. Later dit jaar volgt de binnenzijde. Daarna wordt Slotweg 44 gerestaureerd. Dit is een pand uit 1606 enmisschien zelfs ouder. Hier wordt de fundering verbeterd, de daken vernieuwd en geïsoleerd en de kozijnen en voegen gerestaureerd en vernieuwd. Er komen duurzame verwarmingsinstallaties. Verder wordt geluidsisolatie aangebracht in het gedeelte dat als kleinkunstpodium gaat worden gebruikt.

Stichting Hafre blijft een deel van Hoeve Overslot gebruiken als kleinkunstpodium. Over de invulling van het overige deel van de Hoeve neemt het college van Bergen binnenkort een besluit.

‘Intensieve voorbereiding’

Omdat Hoeve Overslot een Rijksmonument is, was er in de voorbereiding van de restauratie intensief contact met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Verder is er afgestemd met de Commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit. In juni vorig jaar verstrekte de gemeente Bergen de omgevingsvergunning.

Uitnodiging

Wethouder Ernest Briët onthult vrijdag 17 maart om 9.00 uur het bouwbord. “Inwoners zijn hierbij welkom. De onthulling is op de steiger voor Hoeve Overslot. Na het officiële moment is er gelegenheid voor het stellen van vragen”, aldus een gemeentewoordvoerder. (Bron foto: Gemeente Bergen).