EGMOND AAN DEN HOEF – Anton Cruysheer geeft vrijdagavond 17 maart in Huys Egmont een lezing over muntslag door de Graven van Holland.

Aan de hand van muntvondsten, bodemschatten en bijzondere exemplaren praat Cruysheer over de periode van het Hollands gravenhuis, dat ooit in Egmond haar machtscentrum had.

Graaf Willem II, de centrale figuur in deze lezing, werd in 1256 bij Hoogwoud door de West-Friezen vermoord. In het jaar 1283 werd Egmond door zijn zoon Floris de Vijfde tot Vrije Hoge Heerlijkheid verklaard.

Laat uw munten beoordelen

Belangstellende verzamelaars of detectorzoekers die bijzondere munten in bezit hebben, kunnen deze meenemen en door Cruysheer laten beoordelen.

Anton Cruysheer is manager Erfgoed bij Landschap Erfgoed Utrecht met als specialisatie Archeologie. Hij publiceerde meerdere keren over bijzondere munten en bodemvondsten.

De lezing begint om 20.00 uur. De entreekosten bedragen 5 euro. Online een plekje reserveren is aan te raden. Of bezoek de balie van Huys Egmont van 13.00 uur tot 16.00 uur.