EGMOND-BINNEN De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Egmond Binnen wil elke week een gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, begeleide wandeling organiseren in de natuur in en om Egmond Binnen.

De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen en iedereen die het leuk vindt om in een rustig tempo een uurtje te wandelen is welkom.

Voor deze wandelingen zoeken zij vrijwilligers die op regelmatige basis een wandelgroep willen begeleiden.

In Egmond Binnen is een werkgroep opgericht met mensen uit Welzijn Bergen, de Thuiskamer, de VDEB, Sportraad Bergen, dorpshuis De Schulp, IVN afdeling Noord Kennemerland en stichting Gezond Natuur Wandelen om hier Gezond Natuur Wandelen te starten.

In Bergen en Egmond aan Zee wordt al enthousiast gewandeld. Binnenkort wil men starten in Egmond Binnen.

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uur te maken.

Men wil in Egmond Binnen elke donderdag om 10.00 uur vanaf dorpshuis De Schulp gaan wandelen,

Als er genoeg vrijwilligers zijn wil men ook op andere dagen gaan wandelen.

Na afloop kan er gezellig koffie met elkaar worden gedronken. De wandelingen zijn gratis, voor de koffie moet wel worden betaald.

Er zijn nu al een paar enthousiaste vrijwillige begeleiders. Echter men wil de begeleidersgroep graag uitbreiden.
Wandelt u graag? Wilt u het enthousiasme voor de natuur en/of het wandelen overbrengen.
Geeft u op!

U kunt wekelijks als gids ingezet worden, maar ook als u één keer per maand beschikbaar bent, bent u welkom we heel blij met u.

Per wandeling zijn er twee begeleiders. Nieuwe begeleiders krijgen een dagcursus van de wandelbond (KWBN) aangeboden. Deze cursus is voor de deelnemers gratis.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.gezondnatuurwandelen.nl en contact opnemen met Jan Kuiper van Gezond Natuur Wandelen via info@kuipernatuurlijk.nl of 06 – 51 422 185.

De groep gezond wandelen in de natuur

Geef een reactie