BERGEN – Het eerste elftal van VV Bergen speelde zaterdagmiddag 15 juni op de Kiefthoek in Bergen een oefenwedstrijd tegen Jong AZ. Een verslag van Hans Meurs.

AZ trad aan met een mix van jong AZ en beloftes uit AZ JO18. In het begin van de wedstrijd was het aardig om te zien dat Jong AZ hetzelfde strijdplan aan de dag legde als AZ 1: overlappende backs met aanvallende intenties en uitgaan van voetballende kwaliteiten. Het publiek was benieuwd wat vv Bergen daar tegenover kon stellen.

AZ combineerde naar hartenlust en vv Bergen verdedigde, waarbij met lange ballen de buitenspelers in stelling gebracht werden. In de vierde minuut kwam AZ-aanvoerder Soulyman Allouch door op links waarna linksback Wilkims Ochieng er overheen kwam. Die gaf een voorzet die door Ricueno Kawal binnen werd gewerkt. AZ bleef lekker combineren en Bergen gebruikte de diepe bal. Dat resulteerde in de minuten na de goal voor voorzetten vanaf rechts. Die werden door AZ echter onschadelijk gemaakt.

Reddingen en goed verdedigend werk

Bij AZ zorgde vooral Allouch voor gevaar met fijn spel. Een 1-2tje met de spits in de zestiende minuut zorgde voor een grote kans die door keeper Job van Vlaanderen werd gekeerd. Een minuutje later werd Tom Kerssens vrij voor de keeper gezet. Job werd gepasseerd maar op de doellijn bracht de verdediging van Bergen redding! AZ combineerde lekker verder maar het bleef lange tijd slechts 0-1 met een paar reddingen van Job en goed verdedigend werk. Uit een lange bal van Tim Bloetjes werd Djara Grootenhuis aan het werk gezet die knap een vrije trap veroverde. Lars de Zwart knalde de bal strak in de korte hoek. Met een stijlvolle redding bracht de keeper van AZ echter ternauwernood redding. Kort voor rust bracht AZ op rechts van het midden Kalisvaart in stelling die de lange hoek vond: 0-2.

Tweede helft

AZ begon ook overtuigend aan de tweede helft. Pavlidis (broertje van) kopte op de lat waarna de rebound een koekie was voor ingevallen verdediger Postma: 0-3. Na twintig minuten werd Nick Koster diep gestuurd vanuit de verdediging van AZ. Snel en sterk wist die aan de bal te blijven en af te ronden: 0-4. Noah Robles kwam in de dertigste minuut lekker door op rechts en leverde een gevaarlijke voorzet af. Resultaat bleef echter uit. Een handvol minuten later wist AZ druk te houden, de bal te veroveren en van links voor te zetten. Via drie kopballen verdween de bal in het doel van vv Bergen, erg fraai: 0-5 (Wouter Goes).

VV Bergen wilde niet zonder doelpunt het strijdperk verlaten en stuurde Robles diep. Met een mooie stift werd de keeper verschalkt, de lat bracht echter redding voor AZ. Met een mooi afstandsschot van Postma werd vv Bergen vlak voor tijd getrakteerd op de 0-6 . Gelukkig liet de scheidsrechter nog even door spelen. Een voorzet van rechts kwam op links bij de geheel vrij staande Milo de Vet, die keurig afrondde in de verre hoek: 1-6. Kort daarop was er nog een kans voor Noah Robles, die de keeper nog keerde.

VV Bergen heeft dapper gestreden tegen jong AZ. Alle lof voor de selectie! De wedstrijd was fantastisch georganiseerd met leuke tentjes voor de verzorging van de inwendige mens en na de wedstrijd was er live muziek op het hoofdveld. Het was een ontzettend leuke middag!