BERGEN – Een feest vanavond 13 november op het sportpark van VV Bergen aan de Groeneweg. Wat niet veel mensen verwachtten, gebeurde toch: het eerste elftal van Bergen won van Ajax 2.

Deze wedstrijd uit het KNVB-bekertournooi eindigde in 1-1. Voor Bergen maakte Bart Oldenboom het enige doelpunt. Vervolgens schoot VV Bergen de meeste ballen in het doel tijdens het penalty-schieten. Oldenboom: “Ik dacht : het wordt zwaar, want we zijn niet gewend om tegen zo’n hoog niveau te spelen. Maar deze gaat de boeken in. Kippenvel, geweldig!”

Oldenboom is trots op het team. “We hebben de hele wedstrijd gas gegeven en de hele wedstrijd als mooi beleefd.” De speler had familie en vrienden langs de kant staan en “iedereen kent elkaar wel een beetje in het dorp, het is altijd gezellig.”

‘Gewoon het mooiste resultaat’
Natuurlijk is ook VV Bergen-trainer Lennart Loorbach blij en trots. “Het is prachtig dat je als kleine club het grote AJAX verslaat. Als je ziet hoe hard de jongens hebben gestreden en hoeveel mensen er langs de kant stonden, dan is dit gewoon het mooiste resultaat dat je kunt hebben.”

Vuurwerk en snel naar huis
Het vele toeschouwers reageerden uitzinnig en soms werd de wedstrijd kort gestaakt vanwege vuurwerk. Een echt feest bouwen was niet mogelijk vanwege de nieuwste coronamaatregelen. Voorzitter Tom Pedroli laat weten dat het publiek eigenlijk om 18.00 uur, na een uur spelen, had moeten vertrekken. Dankzij toestemming van burgemeester Lars Voskuil mochten de toeschouwers toch de wedstrijd uitzitten. “Maar daarna wel snel naar huis.” Pedroli: “We zijn blij met de samenwerking met bijvoorbeeld de burgemeester, de wethouder en de gebiedsregisseur.”

VV Bergen-trainer Lennart Loorbach (Foto: RTV80).
VV Bergen doelpuntenmaker Bart Oldenboom (Foto: RTV80).