EGMOND AAN DEN HOEF – Natuurliefhebbers kunnen zich zondag 5 mei verheugen op een ontdekkingsreis door het natuurgebied Het Pollenvlak, gelegen langs de Heerenweg ten noorden van Egmond aan de Hoef. PWN heeft dit bollenland onlangs omgevormd tot een nieuw stuk natuur.

De wandeling biedt niet alleen een kans om het Pollenvlak te verkennen, maar ook om meer te leren over stinzenplanten. Maar wat zijn stinzenplanten eigenlijk en hoe zien ze eruit? IVN-gidsen van de werkgroep Wimmenummerduinen geven tijdens de wandeling tekst en uitleg.

De route voert deelnemers gedeeltelijk over smalle paadjes en door mul zand, een avontuurlijke tocht die begint om 10.30 uur bij het PWN-informatiebord aan het einde van het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef.

Om deel te nemen is een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van het PWN vereist. Deze is verkrijgbaar via de website van PWN. De wandeling duurt ongeveer twee uur en een vrijwillige bijdrage van richtlijn 3 euro per persoon wordt gewaardeerd.

Aanmelden vooraf is verplicht via e-mail: wimmenumnkl@gmail.com. Inschrijven kan tot maximaal de dag ervoor. Zie voor meer informatie de website van IVN.

(Bron foto: IVN Noord-Kennemerland).