EGMOND AAN ZEE – Marian, Mary en Ronald begeleiden vrijdag 26 augustus belangstellende wandelaars via een prachtige route door de natuur naar een bezoek aan de abdij. De deelnemers verzamelen vanaf 8.45 uur bij PostaanZee in de Voorstraat en vertrekken om 9.00 uur richting Egmond Binnen.

De te lopen afstand is ongeveer vijf kilometer heen en later weer vijf kilometer terug. Bij de abdij worden de wandelaars ontvangen met koffie en klooster koek. De rondleiding in de abdij wordt verzorgd door Egmonder Klaas Wijker.

Marian Zwaan van WandelenaanZee: “Het is een stevige wandeling waarbij we een vriendelijk tempo aanhouden. De wandelaars dienen zelf een lunchpakket en drinken mee te nemen. Ook is er een duinkaart nodig, zelf meenemen hoor”.

Over de abdij: “Met een onderbreking na de reformatie is in Egmond al meer dan duizend jaar een gemeenschap van Benedictijnse monniken te vinden. Tijdens de rondleiding vertelt Klaas Wijker over het ontstaan van de Abdij en de rol die deze door de jaren heen heeft gespeeld in het ontstaan van Holland.

Vervolgens gaan de wandelaars naar de kaarsenmakerij. Daar zien de bezoekers hoe er op ambachtelijke wijze kaarsen worden gemaakt. Daarnaast is er gelegenheid de expositieruimte en het museum te bezoeken”.

Iedereen is van harte welkom, kosten voor deelname bedragen tien euro. De kaarten zijn verkrijgbaar bij PostaanZee. Verdere info op www.postaanzee.nl

Wandelvrijwilligers Ronald, Marian en Mary.

Geef een reactie