BERGEN- Zondag 8 augustus gaat gids Jos Bos van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) weer een wandeling organiseren door het duingebied. Vanuit de Schaapskooi in Bergen wordt er door de duinen gewandeld. De start is om 10:15 uur bij de parkeerplaats Uilenvangersweg en eindigt rond 12:00 uur bij de Schaapskooi Bergen.

Bij de wandeling wordt je begeleidt door IVN gids Jos Bos. In de zomermaanden ziet de natuur in Bergen er op zijn mooist uit. Zo zijn er verschillende vlinders te vinden in de duinen. Ook zijn er spinnen en muizen te vinden in de duinen van Bergen. Alle vragen die deelnemers hebben over de dieren, bloemen en planten kunnen gesteld worden aan IVN gids Jos Bos. De wandeling is geschikt voor het hele gezin.

De wandeling start om 10.15 bij de parkeerplaats Uilenvangersweg. En rond 12 uur eindigt de wandeling in de bezoekerscentrum van het IVN bij de Schaapskooi Bergen. Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 euro per persoon, kinderen mogen gratis mee. Een duinkaart is wel verplicht, deze is te verkrijgen bij de kaartautomaat op de parkeerterrein. Vooraf een duinkaart regelen is ook mogelijk via www.pwn.nl/duinkaart.

Indien u meer informatie wenst kunt u contact opnemen met IVN gids Jos Bos via telefoonnummer 06-150 652 49.

foto: Jos Bos

ByEvert