BERGEN NH – Sinterklaas en de Pieten bezoeken ook dit jaar weer de gemeente Bergen. RTV80 TV presenteert u een overzicht.

Egmond-Binnen, zondag 13 november

Sinterklaas en de Pieten komen zondag 13 november naar Egmond-Binnen, van 11.00 tot 12.00 uur. Ze komen naar de hoofdingang van de Abdij en lopen daarna naar dorpshuis De Schulp. Het gezelschap deelt cadeautjes en snoepgoed uit en luistert naar de liedjes die de kinderen zingen. Ook ontvangen ze graag hun tekeningen. En o ja: O-zo-Snel vindt een wortel nog steeds hartstikke lekker!

Bergen, zondag 13 november

De rondrit van Sinterklaas door het centrum van Bergen start zondag 13 november om 13.00 uur. De Politiepiet gaat weer voorop, en verder hoor en zie je weer de Kapiteinspiet, Opa en Oma Piet, de Muziekpiet, Pietje Peu en alle anderen. De Coole Piet en zijn vrienden zorgen onderweg voor muziek. Na de rondrit komen Sint en de Pieten rond 14.30 uur aan bij de Ruïnekerk. Daar wordt ze officieel welkom geheten. Hierna gaat Sinterklaas naar het Sinterklaashuis om wat te rusten en alle tekeningen te bekijken.

Groet, zaterdag 19 november

De Sint en zijn vrienden komen op zaterdag 19 november naar Groet. Ze arriveren in 10.00 uur bij het Klimduin van Groet. Vervolgens is er om 10.45 uur in restaurant Mereboer in Groet een Pietendisco. 

Schoorl, zaterdag 19 november

Het gezelschap komt ook naar Schoorl op zaterdag 19 november. Dat gebeurt na het bezoek van Sinterklaas en de Pieten in Groet. Sinterklaas en hun Pieten laten zich zien vanaf 13.00 uur in het centrum van Schoorl. Kinderen kunnen hun Pietendiploma halen en ontvangen dan een gratis entreekaartje voor het Pietenhuis in Schoorl.

Egmond aan Zee, 19 november

Sinterklaas en de Pieten komen op zaterdag 19 november naar Egmond aan Zee. Ze komen aan op het strand rond 14.00 uur. Op Westeinde 1, bij de hoofdstrandafgang, speelt de Pietenband gezellige muziek. In sporthal De Watertoren volgt een Sinterklaasfeest voor kinderen tot acht jaar. De entree is gratis.

Egmond aan den Hoef, zondag 20 november

Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken zondag 20 november Egmond aan den Hoef. Hun rondrit met het uitdelen van pepernoten en ander snoep duurt van 14.00 tot 15.00 uur. Daarna worden de Sint en de altijd aardige Pieten welkom geheten in dorpshuis Hanswijk. Overigens, bij slecht weer wordt het feest verzet naar zondag 27 november. Dit omdat de organisatie niet wil dat de Pieten en Sinterklaas een nat pak krijgen.

Sinterklaashuis in Schoorl

Het Sinterklaashuis in Dopersduin aan Oorsprongweg 3 in Schoorl is geopend van dinsdag 15 november tot en met 3 december. De Pieten vertellen daar over het dagelijks leven in het Sinterklaashuis. Ze laten het huis zien, zelfs waar hun eigen bedje staat. Verder showen ze de inpakcentrale en heel misschien mogen bezoekers van de Pieten in de slaapkamer van Sinterklaas gluren!

De Pieten vragen waarschijnlijk wel om hulp: er moeten namelijk nog duizenden pakjes worden ingepakt en pepernoten worden gebakken (alleen zaterdag en zondag). Ook moeten de taaipopjes worden versierd. Kinderen kunnen in het Sinterklaashuis ook hun Pietendiploma halen.

Wil je de Sint zelf ontmoeten? Hij is er altijd op woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdag en zondag.

Meer info over het Sinterklaashuis

De openingstijden van het Sinterklaashuis zijn dagelijks van 11.00 tot 16.30 uur. De kassa (entree 3,50 euro) sluit om 16.00 uur. Maandag 22 november is het Sinterklaashuis voor publiek gesloten. Parkeren kan op het parkeerterrein van Dopersduin en bij het bezoekerscentrum Het Zandspoor. Borden wijzen verder de weg.

E-mailadres: info@sinterklaashuisbergen.nl
Internet: www.sinterklaashuisbergen.nl

(Bron foto: www.watgaanwedoen.nl)

 

Egmond aan Zee (bron foto: www.watgaanwedoen.nl)