CASTRICUM AAN ZEE – Gemeenten bereiden zich voor op klimaatveranderingen. Maar de inzet van particulieren is ook nodig om wateroverlast bij extreme regen tegen te gaan. Dat kan door de tuin te ‘ontharden’: meer stenen eruit en meer planten erin, kort gezegd.

Tijdens Waterdag, op 25 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in PWN bezoekerscentrum De Hoep in Castricum, kunnen liefhebbers een schetsontwerp laten maken voor een eigen groen tuin.

Eveline Beukema, een ervaren ontwerper van groene tuinen, is aanwezig op de Waterdag. Belangstellenden kunnen bij haar een schetsontwerp laten maken van de eigen groene tuin. Neem hiervoor een plattegrond en foto’s van uw huidige (voor)tuin mee.

Bij de gemeenten bestaan ook subsidiemogelijkheden voor het aanleggen van een groene tuin. Inwoners van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo kunnen vijftig procent van de realisatiekosten met een maximum van duizend euro vergoed krijgen.

Gemeenten bereiden zich voor door in beeld te brengen waar wateroverlast optreedt en wat je ertegen kunt doen. Ook bekijken gemeenten hoe je een tekort aan water kan voorkomen in tijden van grote droogte.

Eén ding is duidelijk: de gemeente kan het niet alleen. De meeste grond in een gemeente is in eigendom van particulieren. Van hen kan een belangrijk deel van de oplossing komen.

Kom dus naar de Waterdag, op 25 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in PWN bezoekerscentrum De Hoep, Johannisweg 2 Castricum aan Zee.