Update 15.00 uur:
De Kerkstraat is weer begaanbaar. De brandweer heeft het water weggepompt en het materiaal opgeruimd. Dat laat de gemeente Bergen weten.

Volgens een gemeentewoordvoerder is opgeroepen om de medewerkers van de brandweer en de gemeente ruimte te geven om hun werk te kunnen doen. En zich te houden aan de aanwijzingen van de ingezette verkeersregelaars. Er zijn geen huizen ondergelopen, laat de woordvoerder weten. De gemeente onderzoekt de komende tijd hoe de wateroverlast in het vervolg voorkomen kan worden.

13.11 uur
BERGEN AAN ZEE – Bewoners van de Kerkstraat in Bergen aan Zee kampte vrijdag met wateroverlast.

Het water is de straat ingelopen, die ligt in een duindal. De wateroverlast ontstond door hevige regenval van dagen.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord laat RTV80 weten dat de brandweer bezig is het water weg te pompen naar het strand. “Dat is nodig, zeker omdat het grondwater niet zakt en er nog meer regen wordt verwacht de komende dagen.” Volgens de woordvoerder pompt de brandweer achtduizend liter water per minuut weg. “We verwachten hiermee nog de hele middag bezig te zijn.”

Vrijdagmorgen dreigde het water in huizen te lopen, maar of dit daadwerkelijk is gebeurd, kan de Veiligheidsregio niet bevestigen. Volgens een gemeentewoordvoerder zijn enkele kelders deels ondergelopen.

Ondersteuning

De brandweer is met een grote tankwagen (zogenoemd grootwatertransport) bezig met pompen en krijgt daarbij ondersteuning van personeel in een reguliere brandweerwagen. De Veiligheidsregio ondersteunt met deze werkzaamheden de gemeente Bergen die materieel tekort komt om de klus zelf af te ronden, vertelt de woorvoerder. (Foto’s: Inter Visual Studio).