Waterplan

ByRedactie

23 oktober 2013

Alkmaar – Het gescheiden rioolsysteem dat aangelegd werd in de omgeving van de Honthorstlaan en Bloemaertlaan in Alkmaar is gereed. Het is de eerste fase van het Waterplan De Hoef.

Om dit feestelijk af te ronden verrichtte Wethouder Duurzaamheid & Bereikbaarheid Jan Nagengast de aftrap woensdagmiddag bij een voetbaltoernooi voor kinderen van 8 tot 14 jaar uit de buurt op het vernieuwde speelveld aan de Cornelis Begastraat, dat in het kader van het Waterplan volledig is gerenoveerd.

Het Waterplan is onderdeel van het Waterplan Alkmaar, waarover meer te lezen valt op Waterindewijk.nl Met het Waterplan speelt Alkmaar in op de klimaatverandering en het is bedoeld om het stedelijk watersysteem schoner, toegankelijker en aantrekkelijker te maken.

Ook voor toekomstige generaties. In de toekomst worden vaker heftige regenbuien voorspeld.

Het nieuwe systeem in De Hoef kan de pieken opvangen; het huidige systeem met kolken is daartoe niet in staat. Het afvoeren van water gebeurt via de doorlatende ondergrond.

Belangrijkste voordeel is het vasthouden van zoet regenwater in de grond binnen stedelijk gebied. Hiermee wordt verzilting van de bodem voorkomen en dit is beter voor de flora en fauna.

Geef een reactie