BERGEN NH – Het noodweer zorgt vrijdagavond voor veel water in de straten van onze gemeente Bergen. Ook elders in de regio Alkmaar, de Noordkop en West-Friesland is er wateroverlast.

.
In Bergen is verpleeghuis Haemstede ondergelopen. De brandweer is opgeroepen om het hemelwater weg te pompen. De parkeergarage van supermarkt Deen stond blank. De brandweer was bezig met het leegpompen ervan. In de Voorstraat in het centrum van Egmond aan Zee stond ‘t Winckeltje (noten- en kaaswinkel) vol water. De vijver grensend aan de Guyotte van IJsselsteinlaan in Egmond aan den Hoef stroomde over, waardoor tuinen blank staan

.
Auto’s drijven weg, winkelcentrum Castricum staat blank

Een kleine kilometer van het Castricumse winkelcentrum Geesterduin hebben de hoosbuien de Burgemeester Mooijstraat blank gezet. Een deel van de winkelcentrum Geesterduin in Castricum is blank komen te staan. In sommige Alkmaarse straten viel vrijdagavond zoveel regen dat auto’s letterlijk wegdreven. In de Kaasstad hadden mensen maling aan het water, zij namen een duik onder een spoorbrug. “Lekker een zwembad achter bij de deur. Fantastisch, leuk voor de kinderen”, vertelt een tevreden vader aan NH Nieuws.

.
Mocht u informatie en/of videomateriaal hebben en willen opsturen, dan heel graag. Stuur het dan naar redactie@rtv80.nl Met dank namens RTV80.

.
Foto’s:

De zee lijkt niet weg te zijn op de Zeeweg.

Donkere wolken boven Egmond.

Donkere wolken boven Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan Zee

Water voor de deur van De Lamoraal in Bergen centrum

Pootje baden in Egmond aan den Hoef