BERGEN NH – Na het succes van vorige jaren, gaat er in de gemeente Bergen, Castricum en Heiloo weer een zonnepanelenactie van start. Een collectief van regionale installateurs biedt huiseigenaren de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een volgens de gemeente Bergen zeer gunstige prijs.

Gemeente Bergen en energiecoöperatie Bergen Energie steunen deze actie in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket. “Wij willen onze inwoners graag verder helpen bij de overstap naar een duurzame energievoorziening,” aldus wethouder Erik Bekkering. “En met de huidige energieprijzen loont het extra om zonnepanelen aan te schaffen.” Geïnteresseerden kunnen digitaal, dus via de computer, een informatieavond bijwonen op 29 of 31 maart of op 4 of 6 april. Het is daarnaast mogelijk om heel vrijblijvend in te schrijven. Aanmelden voor een webinar of voor de actie gaat via www.duurzaambouwloket.nl/bch-actie. De inkoopactie loopt tot 30 juni 2022.

Collectieve inkoop
Het is mogelijk vrijblijvend en gratis één van de specialisten langs te laten komen voor een vakkundig advies, laat Bekkering weten. Zij maken vervolgens een aanbod op maat. Omdat het om een collectieve inkoopactie gaat, kunnen de installateurs volgens de wethouder een zeer gunstige prijs bieden. Particuliere gebruikers van dit aanbod hebben eveneens het voordeel dat de btw kan worden teruggevraagd bij de Belastingdienst. Binnen deze actie kan dit voor deelnemers gratis worden verzorgd door een administratiekantoor.

De digitale bewonersavonden zijn te volgen via de computer, tablet of smartphone en zijn achteraf terug te kijken. Het is niet nodig om vooraf iets te installeren op de computer. De bewonersavonden vinden plaats op dinsdag 29 maart, donderdag 31 maart, maandag 4 april en woensdag 6 april. Ze starten om 20.00 uur.
Vooraf aanmelden is nodig via www.duurzaambouwloket.nl/bch-actie. Voor vragen kunnen inwoners terecht bij het energieloket Duurzaam Bouwloket via 072-743 39 56. Of mail naar info@duurzaambouwloket.nl.