BERGEN – De week van de mantelzorg is van 5 tot en met 11 maart. Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Om als mantelzorger staande te blijven is het belangrijk dat zij zo nu en dan eens tijd voor zichzelf hebben. Om die reden willen vrijwilligers van Stichting Welzijn Bergen hen in deze week graag verwennen.

Mantelzorgcoach Marleen van der Vliet vertelt: “Wij hebben een mooi programma samengesteld, waaruit mantelzorgers kunnen kiezen. Als u een mantelzorger bent of een mantelzorger kent neem dan contact met ons op.

Op de website www.welzijnbergen.nl staat onder het kopje nieuws het complete programma waaruit mantelzorgers kunnen kiezen, er zijn zeven verschillende activiteiten. Mantelzorgers worden bijvoorbeeld thuis opgehaald om samen te gaan wandelen of fietsen. Lekker even praten of juist samen in stilte; alles is goed.

Ook kan er iemand thuis komen koken en de afwas doen of een handmassage verzorgen met geurende oliën. Op dinsdagmiddag staat er koffie/thee en lekkers klaar in de Sanderij in Schoorl.

Hier is een ontmoeting met andere mantelzorgers en ook zijn er medewerkers van het sociaal team aanwezig om kennis te maken. Donderdag 8 maart is er huisgemaakt lekkers in Studio De Kazerne, Karel de Grotelaan 21 te Bergen.

Zijn er mantelzorgers met andere wensen dan kunnen zij die aangeven. Zij kunnen ons laten weten wat zij graag zouden willen. Wij gaan dan kijken of we dit kunnen organiseren”.

Mantelzorgers kunnen na het bekijken van het programma hun keuze doorgeven via Knooppunt Mantelzorg, 072-506 5204. Of door een mail te sturen aan info@welzijnbergen.nl met daarin de naam, het telefoonnummer en het cijfer van hun keuze.

Aanmelders krijgen zo spoedig mogelijk een bevestiging.