GEMEENTE BERGEN – De week van de Eenzaamheid start 27 september. Landelijk zijn er allerlei activiteiten, lezingen en publicaties. Ook Welzijn Bergen speelt in op de campagne en start met Steunpunt Eenzaamheid.

Het Steunpunt wil meer bekendheid geven aan het onderwerp en zichtbaar zijn voor iedereen die behoefte heeft aan advies over dit onderwerp of een gesprek over eenzaamheid aan te knopen. Eenzaamheid komt voor in alle leeftijdsgroepen. Denk aan de gevolgen van een scheiding of ziekte, een verhuizing, werkloos raken of ziek worden.

Eenzaamheid kan ontstaan door het ontbreken van zelfvertrouwen en niet realistische verwachtingen van relaties, waarbij je telkens teleurgesteld raakt.

Welzijn Bergen heeft hulp gekregen van een aantal ambassadeurs die vanwege hun professie of achtergrond een breed netwerk hebben. Zij kunnen het onderwerp eenzaamheid aansnijden op de werkvloer of in hun omgeving en er op deze manier meer bekendheid aan geven.

Donderdag 27 september lanceert burgemeester Hetty Hafkamp voor de gemeente Bergen om 16.00 uur op ludieke wijze de website www.Steunpunteenzaamheid.nl.