EGMOND AAN DEN HOEF – Op zaterdag 8 en zondag 9 juni barst voor de vijfendertigste keer het Hoever Dorpsfeest los in Egmond aan den Hoef. Dat betekent twee dagen vol activiteiten voor jong en oud en voor elk wat wils, benadrukt de organisatie.

Tekst loopt onder de foto’s door.

Shantykoor De Zâalnêelden.

Foto’s van vorig jaar (Foto’s: RTV80).

Zaterdag 8 juni: De Hoever Heerlijkheid

Het Slotkwartier wordt zaterdag omgetoverd in een beleving van kunst, cultuur en historie: de Hoever Heerlijkheid. Om 11.00 uur start de ambachtenmarkt: oude beroepen komen tot leven en wees voorbereid op een ontmoeting met een kwakzalver, de namen van het Slot of de waarzegster.

Op verschillende plaatsen klinkt muziek, is eten en drinken verkrijgbaar. Verder rijdt de paardentram zijn historische rondjes en zijn er kinderactiviteiten en rondleidingen. Verder zijn er kunst en historieroutes om te lopen. Ook interessant is de re-enactment groep op de Slotruïne: beleef het Egmond aan den Hoef van eeuwen geleden!

Kunstveiling

De jaarlijks terugkerende Kunstveiling – met inbreng van lokale kunstenaars – start om 17.00 uur. Vanaf 18.00 is er een dorpsdiner. Meer weten, of inschrijven voor het Hoever Dorpsdiner? Ga naar de website van de organisatie.

Zondag  9 juni: jaarmarkt

De zondag staat traditioneel in het teken van de jaarmarkt. Ongeveer 120 kramen slingeren door de oude kern van Egmond aan den Hoef. De diverse handelaren bieden vanaf 09.00 hun zeer gevarieerde waar aan. Uiteraard zijn er ook leuke stalletjes met eten en drinken. Kinderen kunnen meedoen aan activiteiten van ondere andere de scouting. Ook is dan nog de re-enactment groep aanwezig.

Oldtimers

Liefhebbers van oude auto’s kunnen hun hart ophalen op de Hoever Oldtimermeeting: hier zijn weer klassieke pareltjes uit het verleden te bewonderen.  Op het plein klinkt muziek met een gevarieerd programma voor jong en oud. De volledige line-up van het Podiumprogramma is online te vinden. Bekijk op de website ook het volledige zondag-programma.

(Foto’s: RTV80).

(Foto’s: Yvonne Munnik).