EGMOND AAN DEN HOEF – The Blouzz speelt zaterdag 29 oktober in Museum Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef. Een dag later, op zondag 30 oktober, is het de beurt aan The Bullfight.

The Blouzz brengt oude klassiekers met messcherpe gitaarsolo’s en mondharmonica, maar ook meer recent werk van bijvoorbeeld Amy Winehouse.

The Bullfight brengt zondag cross-mediale projecten die iedere keer anders zijn. Deze keer aandacht voor Spoken Word. In november komt het nieuwe album van the Bullfight uit, met gastbijdragen van punklegende Henry Rollins, Barry Harry, David Boulter, Spinvis, Alex Roeka, Mark Ritsema en Daisy Cools.

De band nam daaromheen de muziek op. Soms mijmerend, soms keihard, soms lichtvoetig en soms loodzwaar. Bij elk liedje maakt de band een origineel kunstwerk en de release mond uit in een expositie van de werken van onder andere Henk Schiffmacher en James Johnston.

Wanneer en waar

Het optreden duurt van 16.00 tot 18.00 uur, inclusief pauze. De deur is open vanaf 15.00 uur. De toegang is gratis maar de organisatie vraagt een “vrijwillige bijdrage naar draagkracht en welbevinden”. Pinnen is in Overslot niet mogelijk. Een zitplaats reserveren kan voor 10 euro (ter plaatse te voldoen). Hoeve Overslot vraagt dit even per e-mail te laten weten: museumhoeveoverslot@gmail.com.

Ook portretten en bodemvondsten

In Museumhoeve Overslot zijn eveneens geschilderde portretten te zien van bekende rock- en jazz artiesten van Paul de Vries en Jurriaan Leyen. Ook is hier de Wunderkammer te bezoeken met bodemvondsten uit de ijstijd, etnografica en naturalia. Hoeve Overslot is te vinden aan de Slotweg 42 in Egmond aan den Hoef.

The Bullfight (aangeleverde foto)