BERGEN NH – Meisjes van 13 tot 20 jaar kunnen vanaf maandag 5 september meedoen aan een cursus zelfverdediging in het jongerencentrum in sportcentrum de Beeck in Bergen. Acht weken lang werken zij van 19.00 tot 20.00 uur aan hun weerbaarheid onder leiding van docent Ella Doesburg.

Dankzij een bijdrage uit het Lokale Maatschappelijke Sportakkoord van gemeente Bergen kan karateverenging Funakoshi de weerbaarheidstraining voor een laag tarief aanbieden. Dit in samenwerking met de buurtsportcoaches en jongerenwerkers van gemeente Bergen.

Effectieve tegenaanval

Door middel van praktijkgerichte oefeningen leren de deelnemers voor zichzelf op te komen. Houding, stemgebruik, uitstraling en grenzen stellen zijn daarbij belangrijk. Lastige situaties worden besproken en de meiden leren hoe ze onveilige situaties kunnen herkennen en vermijden.

In het fysieke gedeelte worden zelfverdedigingstechnieken geoefend. Hoe kun je loskomen als je wordt vastgepakt en hoe plaats je een effectieve tegenaanval? Voor wie na de cursus geïnteresseerd is om te blijven sporten, is het mogelijk een vervolgcursus te volgen bij Funakoshi.

De eigen bijdrage voor de acht lessen bedraagt € 15,-. Aanmelden kan via e-mail: info@funakoshi.nl. Voor vragen en meer informatie, mail naar info@funakoshi.nl of bel 072-5616979.

(Bron foto: Gemeente Bergen)