EGMOND – De Egmonderstraatweg tussen Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef verkeert in slechte staat. Daarom wordt er volgende week groot onderhoud aan de weg uitgevoerd.

De werkzaamheden starten op 14 maart. De overlast wordt tot een minimum beperkt. De Egmonderstraatweg wordt niet afgesloten. De asfaltwerkzaamheden aan de weg worden ‘s avonds en ‘s nachts gepland.

Het gaat om het gedeelte vanaf de kruising bij Albert Heijn tot de kruising met de Sportlaan.

De weg wordt overdag niet afgesloten, omdat het de enige toegangsweg naar Egmond aan Zee is. De aansluiting op de Van Oldenborghweg is afgesloten tijdens de werkzaamheden. Fietsers worden ter plaatse omgeleid.

Aannemer Ooms start 14 maart met het verbreden en asfalteren van het fietspad aan de overzijde van de woningen. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats.

Als het fietspad klaar is, kan het als omleiding worden gebruikt bij de werkzaamheden of voor calamiteiten.

Vanaf 29 maart vinden de asfaltwerkzaamheden aan de Egmonderstraatweg tussen 20.00 en 05.00 uur plaats. De bovenste asfaltlaag wordt afgefreesd en vervolgens wordt een nieuwe laag aangebracht. Daarop komt duidelijke belijning.

De fietsoversteek op de Egmonderstraatweg ter hoogte van het Delverspad wordt veiliger gemaakt. Het huidige fietspad aan de kant van de woningen blijft intact.

De planning is dat de asfaltwerkzaamheden op 22 april zijn afgerond.

Geef een reactie