BERGEN NH – Thomas Meereboer is sinds begin 2021 kinderburgemeester van de gemeente Bergen. Zijn tijd is bijna gekomen om zijn functie neer te leggen. Daarom is de gemeente Bergen op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester.

Burgemeester Lars Voskuil vindt het belangrijk om ook de mening en ideeën van kinderen te horen. Dit helpt hem om zijn werk goed te kunnen doen. Met kinderburgemeester Thomas heeft hij daarom regelmatig ‘(ham)burger-meestersoverleg’. Daarnaast bezoeken ze samen belangrijke gebeurtenissen. Zoals de intocht van Sinterklaas en Koningsdag.

Kinderburgemeester Thomas Meereboer: “Ik vind het heel leuk om kinderburgemeester te zijn. Ik deed de afgelopen anderhalve jaar als kinderburgemeester mooie, bijzondere en leuke dingen. Ik heb bijvoorbeeld het eerste jeugdlintje uitgereikt aan een jonge held uit de gemeente Bergen. En het was ook bijzonder om een nieuwjaarsvideo met Lars op te nemen in de vuurtoren van Egmond. Helemaal bovenin de toren!”

Hoe word je kinderburgemeester?

Leerlingen van groep 6 of 7 uit de gemeente Bergen kunnen zich opgeven als kinderburgemeester. Zij moeten het leuk vinden om met mensen om te gaan, hebben een vlotte babbel en geven hun mening. Een kinderburgemeester vindt het belangrijk dat wensen en ideeën van kinderen besproken worden met het College van B&W en de gemeenteraad.

Solliciteren voor 10 juni

Kinderen die graag ‘een tweede burgemeester’ willen worden, kunnen voor 10 juni solliciteren door te mailen naar
kinderburgemeester@bergen-nh.nl. In de brief vertellen ze iets over zichzelf: waar ze wonen, hoe oud ze zijn, op welke school ze zitten en in welke groep. Ze vertellen ook waarom ze kinderburgemeester willen worden en laten hun contactgegevens achter, waaronder hun adres. De sollicitatiegesprekken vinden eind juni plaats. De gemeente Bergen nodigt vier kinderen uit voor een gesprek. De nieuwe kinderburgemeester gaat na de zomervakantie, in september, aan de slag. Dan wordt hij of zij voorgesteld aan de gemeenteraad.

Thomas Meereboer (archieffoto RTV80)