BERGEN NH – De gemeente Bergen zoekt een nieuwe kinderburgemeester. Kinderen uit groep 7 in de gemeente kunnen tot 24 juni solliciteren.

Tygo Fontijn van basisschool De Windhoek in Egmond-Binnen vervult op dit moment nog met vol enthousiasme de rol van kinderburgemeester. Na de zomervakantie gaat hij naar de middelbare school en zit zijn periode van een jaar als kinderburgemeester erop. Voor de gemeente Bergen is het daarom tijd een opvolger te zoeken.

Helpen bij officiële taken

De kinderburgemeester helpt de burgemeester en wethouders bij officiële taken. Bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas, de Nieuwjaarsreceptie, Koningsdag en Dodenherdenking. Het meest belangrijk is dat een kinderburgemeester de kinderen van de gemeente Bergen vertegenwoordigt over onderwerpen die zij belangrijk vinden en waar zij aandacht voor willen.

De tekst loopt onder de foto’s verder.

Thomas Meereboer was de eerste kinderburge-
meester in de gemeente Bergen.


Sophia Mourão Bakker was vorig jaar kinderburgemeester in de gemeente Bergen.

Tygo Fontijn, de huidige kinderburgemeester van de gemeente Bergen.

Kinderburgemeester kun je worden als je:

  • in de gemeente Bergen woont;
  • op dit moment leerling van groep 7 bent (volgend schooljaar groep 8);
  • het leuk vindt om met mensen om te gaan, zowel met kinderen als volwassenen;
  • graag betrokken bent bij onderwerpen die in de gemeente Bergen spelen;
  • graag je mening geeft.

Solliciteren kan tot uiterlijk 24 juni door naar burgemeester Lars Voskuil een brief te sturen, een e-mail of een filmpje. De gemeente vraagt de sollicitanten om aan te geven waarom zij kinderburgemeester willen worden. Mailen kan naar kinderburgemeester@bergen-nh.nl.